به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، عبدالرحیم افروغ امروز در جمع خبرنگاران گفت: شورای فرهنگ عمومی با ۲ رویکرد پرداختن به آسیبها و استفاده از فرصتها به دنبال نگاشت فرهنگی و کنترل معضلات جو و فرهنگ عمومی جامعه است و در این مسیر نگاهی ویژه به داشتههای این زیست بوم فرهنگی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر افزود: تأکید بر محورهای افتخار آفرین سدههای گذشته این استان مانند پایتختی مقاومت یکی از این فرصتها است. مقاومت دلیرمردان بوشهری از رئیسعلی دلواری تا شهید گنجی و نادر مهدوی تنها یک مبارزه مسلحانه نیست، بلکه یک فرهنگ عمومی است. در قالب این فرهنگ، اخلاق، اخلاص، عزتمندی، همدلی با جامعه و استحکام بنیان خانواده نمودار است و افرادی که فاقد این شاخصها باشند توانایی مبارزه و جهاد را ندارند؛ بنابراین این محور و همه مولفههای زیست بوم فرهنگی اصیل بوشهر باید گفتمانسازی شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با بیان اینکه این شورا با حضور همه دستگاههای متولی عرصه فرهنگ، به دنبال جهتدهی جامعه به این سمت است، عنوان کرد: برگزاری رویدادهای فرهنگی در این زمینه مانند کنگره ۲ قرن مقاومت و حماسه زنان لرده فضا را برای گفتمانسازی از داشتههای دیروز و امروز، فراهم میکند و در این فضا اهالی قلم و رسانه و هنرمندان تجسمی، نمایشی و موسیقی خود اقدام به تولید محصول میکنند.
وی ادامه داد: مقاومت شهیدان شاخص استان بوشهر مانند نادر مهدوی الگوهایی جذاب برای نوجوان امروز است و برای شناساندن آنها باید تبدیل به محصولاتی شوند که جوان و نوجوان امروز تشنه آنها است.
افروغ بیان کرد: در صورتی که نسل امروز با شناختن داشتههای افتخار آفرین گذشته و امروز استان، هویت خود را بازیابی کند از بیریشه بودن میگذرد و به سمت خودنماییهای انسانی و دیگر آسیبهای اجتماعی نخواهد رفت.
وی اضافه کرد: با معرفی خانوادههای اصیل بوشهری که با گذشت سالها برای اصالت خود ارزش قائل شدهاند، از آنها الگوسازی شود و تحقق این اهداف نیازمند حمایت همگانی دستگاههای فرهنگی و گروههای مردم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در ارتباط با پرداختن به آسیبها و کنترل معضلاتی فرهنگی موجود، اذعان کرد: یکی از جدیتریم مشکلات در این زمینه این است که در مقطعی توجه برای پرداختن به فرهنگ سازی برای جوانان و نوجوانان بسیار کم بوده است و امروز در هر زمینهای که با چالش مواجه هستیم به دنبال کم کاری در گذشته ایجاد شده است.
افروغ ادامه داد: استفاده از نقش و ظرفیت مساجد به عنوان یکی از نمادها و سنگر فرهنگی در کنار خانواده بسیار اثرگذار است.
انتهای پیام/
نظر شما